Meer over Joost Bruinsma.

Als zoon van Chris Bruinsma en Marleen Greep zag ik in 1965 het levenslicht. Ik ben vernoemd naar mijn opa Joop Bruinsma, die op zijn beurt werd vernoemd naar zijn opa Jozef. Voor zover mij bekend zijn er in Nederland drie mannen die de naam Joost Bruinsma dragen.


Studie
Na het VWO aan het Heldring College in Zetten volgde ik een Universitaire studie aan de Universiteit Utrecht van 1986-1994, Nederlands Recht afstudeerrichting economisch publiek- en bedrijfsrecht, scriptie: Amerikaans faillissementsrecht, chapter 11 Bankrupcy Code.


USR Triton
Tijdens mijn studie was ik lid van de Utrechtse Studenten Roeivereniging Triton. Eerst als wedstrijdroeier, later als bestuurslid en tenslotte als wedstrijdcoach.


Hobbies
Mijn hobbies zijn mountainbike/wielrennen en krijgsgeschiedenis tenminste wanneer ik daar nog tijd voor kan vinden naast werken en een druk gezin.


Joost
"Joost" is zeker geen unieke naam. In 2009 is de naam aan 137 jongens gegeven, daarmee stond de naam op plaats 104 van de nationale voornamen ranglijst. Joost is een Nederlandse jongensnaam, het betekent rechtvaardig. Joost is als voornaam afgeleid van Just, Jozef, Johannes, Josephus, Jodocus of Justus. In mijn geval dus van van Josephus.


Familiegeschiedenis
Over Bruinsma of Bruynsma als achternaam zal ik in de toekomst nog verder uitwijden, voor nu verwijs ik naar de familiegeschiedenis .

 
 
 
Copyright 2010-2015 J.F.D. Bruinsma, bijgewerkt op 12 juli 2015
 
 
 
 
Joost Bruinsma
J.F.D. Bruinsma