Joost Bruinsma letselschadeadvocaatJoost Bruinsma letselschadeadvocaat
    Column van 2 maart 2012

Beschadigde auto's in Baarn.

Ravage na dollemansrit in Professorenbuurt Baarn, zo kopte RTV Utrecht op 25 februari 2012 toen een bestuurder 14 auto's beschadigde in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Voor zover bekend ging het niet om joyriding of diefstal, de bestuurder reed met zijn eigen auto, een Mercedes stationwagen. Hoe zit het eigenlijk met de schade aan de auto's die de man tijdens zijn rit aan geparkeerde voertuigen heeft veroorzaakt.

Als het gaat om zijn eigen auto dan kunnen de bezitters van de gehavende auto's de schade verhalen op de WAM verzekering van de bestuurder/eigenaar van de Mercedes.

Bij de politie kunnen de gegevens van die verzekering worden opgevraagd. Aan benadeelden mogen immers gegevens worden verstrekt van de verdachte, indien die gegevens noodzakelijk zijn om de schade te kunnen verhalen.

De WAM verzekeraar kan zich tegenover de gedupeerden niet verschuilen achter het feit dat het om een dollemansrit ging of dat de bestuurder mogelijk onder invloed was. Dat zou anders zijn als hij de auto had gestolen bijvoorbeeld.

Heeft de bestuurder/eigenaar geen WAM verzekering dan kunnen de eigenaren van de gehavende auto's de schade verhalen bij het Waarborgfonds .

Artikel op RTV Utrecht:

Heeft u letsel opgelopen, dan kunt contact opnemen met mijn kantoor:
telefonisch (kantooruren) 035-6015080
of per email (24/7)

Meer informatie over letselschade vindt u op de site www.letselschadeloket.nl waarop u veel nuttige informatie over letselschade kunt vinden.


 
Copyright 2011 J.F.D. Bruinsma, bijgewerkt op 2 maart 2012
 
Joost Bruinsma
J.F.D. Bruinsma