Home Letselschade Westkapelle 1914 De Tjongervallei Westervoort 1940 Familiegeschiedenis
 
   

Meidagen 1940.

In de spaarzame vrije tijd probeer ik me bezig te houden met het bestuderen van Nederland in de meidagen van 1940.


Waarom nadenken over geschiedenis
Men kan zich de vraag stellen of geschiedenis wel enige zin heeft. Ik meen oprecht te kunnen zeggen dat het bestuderen van de verleden tijd zeker nuttig is. Wellicht zal historie an sich geen geld genereren en dus niet altijd direct van economische waarde zal zijn, echter geld genereren is niet het enige doel in ons leven.

Bestuderen van de historie in het algemeen verrijkt het leven. Geschiedenis kan de toekomst mogelijk niet altijd voorspellen, alles in het heden valt wel te verklaren vanuit het verleden. Waarom iets is zoals het is ligt besloten in de vroegere tijd. Door die te bestuderen vergroot je de kennis over de wereld en daarmee uiteindelijk die over jezelf.

De kinderlijke waarom-vraag vormt voor mij de basis voor mijn interesse in historie, krijgshistorie en dan met name de meidagen van 1940 en de korte prelude daarop. "Waarom ?" is een niet te bagatelliseren vraag.


Redactie
Als redactielid van de Stichting De Greb help ik mee om de site www.grebbeberg.nl te beheren. Als redactie beheren we ook de facebook pagina . Daarnaast beheer ik sinds 2014 de site Westervoort mei 1940 over de strijd bij IJssel rond Westervoort mei 1940.


Hoornwerk aan de voet van de Grebbeberg
In het kader van de mogelijke werkzaamheden aan het Hoornwerk onderaan de Grebbeberg stelde ik twee stukken op voor het O-gen die behulpzaam kunnen zijn bij de verdere beslismodellen bij het genoemde Hoornwerk .
Meer over het Hoornwerk aan de voet van de Grebbeberg. 
 
Copyright 2011-2015 J.F.D. Bruinsma, bijgewerkt op 10 juli 2015
 
Joost Bruinsma
J.F.D. Bruinsma
Slag om de Grebbeberg en Betuwestelling
Westervoort mei 1940
Nederland in meidagen 1940 (Engels)
Zuidfront Vesting Holland mei 1940
Maaslinie mei 1940
Hoornwerk