Foto van F2 SO Soest seizoen 2012/2013
Home Team Wedstrijdverslagen Competitie Fotoalbum Links
 

Wedstrijdverslagen F2 SO Soest 2012/2013

     

Voorjaar seizoen 2012/2013

 
  De beker wordt op vele handen gedragen.
De beker wordt op vele handen gedragen.
Stijn aan de bal.
Stijn aan de bal.
Jochem schiet graag.
Jochem schiet graag.
Naoufel overziet het veld.
Naoufel overziet het veld.
 

18 mei 2013 Internationaal Salves Toernooi in Hoensbroek, kampioen

De jongens van de F2 hadden het dappere plan opgevat internationaal te gaan. Hiertoe hadden zij zich in laten schrijven voor het internationale Salves toernooi in Hoensbroek (Heerlen-Noord).

Vrijdagavond hebben wij twee verkenners op pad gestuurd om onze vijanden in een vroeg stadium te kunnen beoordelen. Jochem en Peter hebben die taak op indrukwekkende wijze opgepakt. Peter stond ons om half 10 op te wachten en wist al op welk veld we moesten aantreden en waar de kleedkamers waren. Verder kende hij een hoop van de aanwezige Limburgers al zeer goed. Nadat het team compleet was heeft Paul ze een serieuze warming-up laten doen.

De jongens waren klaar voor de strijd! De eerste wedstrijd was gelijk een lastige. De tegenstander had het verdedigen tot kunst verheven, terwijl onze jongens zich steeds stuk liepen op de sterke verdediging van de tegenstander. De oplossing was snel combineren en van afstand het doel bestoken. Dit had resultaat 4-0. De tweede wedstrijd was een wedstrijd tegen een meidenteam. Onze jongens lieten zich niet van de wijs brengen en lieten zich van hun goede kant zien. Via goed combineren werd er een goed resultaat gehaald.

De derde wedstrijd was er weer een waarbij het niet vanzelf ging. Na de goede wedstrijd tegen de meiden en een vroege treffer werden sommigen wat te enthousiast en dachten dat ze Messi waren. Gelukkig kwamen ze er op tijd achter dat het tikkie takkie spel meer resultaat oplevert dan een vastgelopen solo. Met verzorgd combinatie spel werd het uiteindelijk een goede overwinning.

In de laatste poule wedstrijd kon de deur naar de finale ronde geopend worden. Met een sterke verdediging en goed combinatiespel werd ook deze wedstrijd met goed gevolg afgelegd. We hadden ons geplaatst voor de finale ronde. Nu was het zaak de twee andere poule winnaars te verslaan. De eerste wedstrijd was gelijk pittig; een tegenstander die technisch vaardig was maakte het onze verdedigers lastig. Maar door goed overspelen wisten we toch een 1-0 voorsprong te pakken. Dat het spannend was was ook langs de kant voelbaar. Het bleef spannend en onze keeper moest een paar keer ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. Aan het eind van de wedstrijd bleken wij toch conditioneel meer over te houden zodat we de 2-0 konden noteren en ons opmaken voor de finale. We konden onze borst nat maken omdat de tegenstander inde finale gelijk gespeeld had in de wedstrijd tegen onze vorige tegenstander.

We gingen scherp van start en wisten de tegenstander goed vast te zetten hierdoor kregen we kansen; uiteindelijk wisten we er vier van te verzilveren. Toen was de beker zeker gesteld, dat de tegenstander nog 1 keer tegen scoorde kon de feestvreugde niet bederven.

Jongens goed gespeeld en verdiend gewonnen! Een mooie kroon op een goed seizoen.

Wat we zeker nog moeten vermelden is dat er ook een penaltycompetitie was. Eerst werd bepaald wie de beste van het team was. Deze team winnaar mocht het opnemen tegen 25 andere teamwinnaars! Joep mocht SO Soest vertegenwoordigen in de finale. Ook hier bleef Joep onberispelijk de keeper aan alle kanten passeren en na nog een serie van 6 penalty's tegen een goede keeper mocht Joep zich penalty koning noemen en de bij behorende prijs in ontvangst nemen.

Nadat we op advies van Paul nog een vlaai soldaat hebben gemaakt in Meerssen zijn we moe maar voldaan met twee 1e prijzen naar huis gegaan!

 
     

13 april 2013, Hooglanderveen F1 - SO Soest F2 10-0

Uitgeslapen treedt de SO Soest aan tegen Hooglanderveen. Met een jetlag van ongeveer drie uur tijdsverschil staat de F2 deze zaterdag in 't veld (de wedstrijd begon om 12.00 uur). Een overwinning is welkom, de mannen staan te lang droog, zullen zij tegen deze koploper hun overwinningsdorst kunnen lessen?

Het antwoord is snel duidelijk. De F-jes van Hooglanderveen zijn stevige knullen die hard kunnen schieten, die hard kunnen lopen en die ook nog eens een heel aardig balletje kunnen overtikken. Hun doelpuntenmachine blijkt een repeteergeweer, trefzeker en met een stevig magazijn kansen.

De vingertoppen van keeper Jannick kunnen de eerste treffer niet keren. In de rechterhoek is de eerste doffe dreun uitgedeeld. Maar de F2 speelt beter dan in lange tijd. De acties zijn uitstekend, een paar strakke rushes van Thomas langs de lijn, mooi, zeker als het straks van een voorzet kan komen, Naoufel soms dreigend op het middenveld, Joep die uitstekend diepgaat en keihard werkt, Jochem hard als altijd blijkt ook een voortreffelijk keeper, Colin zijn tegenstander en zichzelf dollend, Stijn die als een pitbull zijn tegenstander aanvalt en een superpot speelt en tot slot Max die weer prima verdedigt en die zijn transfersom met de week ziet stijgen. Deze F1 is duidelijk een maatje te groot. Met veel doelpunten. Een stuk of tien. En ach wat maakt het uit, als die niet helemaal gelijk zijn verdeeld. Langs de lijn zien we een mooie wedstrijd, zeker voor de neutrale toeschouwer.

Een flink pak voor de broek zal ons leren, Roda F1 staat volgende week op het programma.

 
     

2 maart 2013, VVZA F1 - SO Soest F2, 4-1.

Na een winterse periode met weinig trainingen was het vandaag een mooie test te zien of het wedstrijdritme bij onze jongens nog aanwezig was. Vandaag tegen een lastige tegenstander: VVZA F1. De instructies van trainer Joost waren helder: vroeg naar bed en in de wedstrijd het initiatief naar ons toe trekken. Bal zsm afpakken, een ieder zijn eigen positie houden en goed naar voren rondspelen. Kortom: pressie voetbal en het veld breed houden. In de wedstrijd leek het echter of deze instructies door VVZA F1 waren ontvangen.

Onze jongens konden met name in de eerste helft het ritme niet vinden. Veel door het midden aanspelen en in de duels net tekort komen. De passes waren onvoldoende krachtig en niet met precisie zoals we dat wel gewend zijn van onze mannen. In de eerste helft kwamen we zodoende op 4-0 achterstand. Met name de spits van VVZA was gretig en wist voor veel gevaar te zorgen.

Toch wisten onze jongens zich in de 2e helft deels te herpakken met als beloning een doelpunt van Yannick. Dat voelde goed in de groep.

Mooi positief moment. De kansen namen toe. Het bewustzijn begon te groeien dat inzet nodig was. De ouders wisten gepassioneerd deze boodschap aan de jongens over te brengen. De tijd was helaas tekort om hier nog een draai aan te geven. We hadden nog niet ons oude ritme maar een ieder heeft zijn uiterste best gedaan. Eindstand 4-1. Uiteindelijk goed opgepakt door ons elftal met als man of the match Max. Op naar de volgende wedstrijd, de kraker thuis tegen IJsselmeervogels F1!

 
     

27 februari 2013, SO Soest F2 - Baarn SV F1, 1-5.

Op een doordeweekse woensdag om 17.00 uur was de inhaalwedstrijd gepland tegen Baarn SV. Na de krokusvakantie waren sommigen flink gebruind en er werd bij de warming up driftig op los gekletst. Enkele spelers hadden bijna 2 weken geen voetbaltraining gedraaid.

Omdat de wedstrijd tegen Hoogland voor ons zo goed verliep was de stemming ontspannen en gemoedelijk voor de wedstrijd. Netjes werd a la Champions League de tegenstander de handen geschud met de tegenstander, prettige wedstrijd, waarna de bal kon gaan rollen.

Al snel werd duidelijk dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het verschil met vorige wedstrijd was groot. Toen waren de kopjes strak en gespannen. Nu viel de sfeer, die in het begin zo beheerst en ontspannen was, op het veld niet goed want het leek allemaal te gemakkelijk. De passes kwamen niet aan, de bal rolde niet lekker door, de acties kwamen er niet goed uit en veel spelers stonden net iets te veel stil en Baarn onderschepte dus veel ballen. Aan de kant bekroop ons een onaangenaam gevoel dat de groenen uit Baarn nog wel eens met de winst zou kunnen wegkomen uit ons Soest.

In de eerste helft maakte Baarn de eerste goal. Niet helemaal tegen de verhouding in maar nog geen probleem. De spelers van Baarn waren veel scherper en alerter en dan maak je vaak al snel het verschil. Onze aanvallen werden steeds onderbroken zodat Jochem, Rens en Max in de verdediging hun handen vol hadden. Toen een aanval van ons over enkele schijven via Joep bij Colin kwam haalde hij verwoestend uit. De bal ging hard en hoog in de kruising, 1-1; een prachtige goal.

Ons spel verbeterde wel een beetje maar in de verdediging werd het precair. Steeds kwamen we een stapje tekort en dus was het spannend. Voor de rust scoorde Baarn nog een keer, maar er kwamen ook kansen voor ons.

Na de rust volgde eerst een mindere periode waardoor Baarn opnieuw scoorde. Onze aanvallen gingen steeds beter en we werden gevaarlijker maar de tegenstander ook. In de laatste 10 minuten scoorden ze nog 2 goals en was het pleit beslecht op 1-5; jammer. Het kan niet altijd hosanna zijn. Volgende wedstrijd beter.

 
 Korte video van wedstrijd tegen Hoogland F1
Korte video van wedstrijd tegen Hoogland F1

 

23 februari 2013, SO Soest F2 - Hoogland F1, 9-2 een goede start.

Vandaag was de grote vraag of de sneeuw weer roet in het eten zou gooien of gaat de wedstrijd door en hoe zou onze kennismaking met de eerste klasse gaan verlopen. Want de wedstrijd tegen Hoogland F1 stond op het programma. Een korte slaperige blik uit het raam leerde dat het wel eens door kon gaan dit keer. En ja hoor, eindelijk, maar waren we er wel klaar voor?

Vanwege de voorjaarsvakantie waren 4 spelers afwezig zodat wij Ian, Massien en Berke hadden gevraagd in te vallen. Veel wedstrijden werden afgelast, maar wij mochten op het kunstgras spelen.

Bij -6 werd afgetrapt en de jongens hadden er zin in. Er werd gelijk goed druk gezet en mooi gecombineerd. Uit een van die mooie combinaties kon Joep de score openen, een mooi geplaatst schot in de verre hoek liet de keeper stokstijf staan. Daar was geen houden aan. Vanuit de verdediging stootte Jochem daarna met een prima dribbel zo naar de goal van Hoogland. Met een droge harde knal tekende hij voor de tweede treffer. Na weer een mooie combinatie over de zijkanten werd een uitgestoken been van een van de verdedigers van Hoogland gevonden waardoor de keeper opnieuw kansloos was. Het team speelde goed en af en toe zeer goed, steeds kon met een snelle beweging een tegenstander worden omzeild en vonden de spelers steeds de vrije man.

Hoogland probeerde het wel maar als ze al langs Thomas, Berke, Ian of Jochem kwamen was Colin die twee of drie ballen goed tegenhield. Wij bleven goed combineren en de ruimte zoeken. Toen Naoufel de ruimte kreeg schoot hij onberispelijk in en daarna tekende Massien voor de ruststand van 5-0. Voor het tweede deel van de wedstrijd stond Naoufel in de goal en Colin in de spits.

In de tweede helft werd het aan onze zijde wat rommeliger. Er werd minder de combinatie gezocht en zelf scoren leek het devies. Hoogland begon wel scherp aan de tweede helft en na een goede combinatie was Naoufel kansloos. Bij vlagen werd er na een tijdje toch weer meer gecombineerd waardoor Ian en Colin al snel konden scoren. Hoogland kreeg ook nog enkele kansen en wist er een van te maken, de andere pogingen werden goed door Naoufel goed gepareerd.

Na een wat zwakkere periode gingen we aan het eind weer goed combineren en dat resulteerde in nog twee mooie doelpunten van Colin. Eindstand 9-2! Een goed begin in de eerste klasse is het halve werk. Ondanks de -6 hebben de toeschouwers het niet koud gehad, want niet alleen de koffie maar ook het vertoonde spel was bij vlagen hartverwarmend. Berke, Ian en Massien hartstikke bedankt dat jullie wilden invallen. Succes tegen Spakenburg zaterdag.

 
 

<
Korte video van judoles.

Judotraining bij Budofit
 

Judotrainingen bij Budofit

Als trainers merkten we dat onze spelers wat moeite hadden om zich in fysieke duels goed staande te houden. Daarom besloten we om na overleg met de ouders enkele judolessen te volgen bij Budofit in Baarn. Sjoerd Ankone wilde onze jongens graag wat judogrepen leren en na drie lessen zagen we daadwerkelijk zowaar enkele soepele worpen van vooral Collin, Max en Stijn waarbij met name Stijn onverwacht zijn sterke kant liet zien.

Er volgde drie lessen waarbij de jongens telkens enthousiast bezig waren en er behoorlijk werd geduwd en getrokken. Het doel van de trainingen was het verbeteren van de motorische vaardigheden, coordinatie soepeler bewegen van het hele lichaam en het vergroten van de weerbaarheid De oefeningen bestonden uit leren vallen en rollen, maar ook vasthouden omduwen en meegeven; gebruiken van lichaamsgewicht. Tussendoor zorgde Sjoerd er ook nog voor dat de buikspieren en de andere spiergroepen wat actie kregen.

Al met al vonden de jongens het een erg leuke afleiding in deze barre winter. We hadden de indruk dat de jongens steeds soepeler en makkelijker gingen bewegen. Leuk en leerzaam, lekker om op een zachte mat flink te kunnen ravotten. We gaan zien of we daarvan de effecten merken op de voetbalvelden in onze regio zodra die weer bespeelbaar zijn. Hoe dan ook was het een groot succes. Goed gewerkt jongens.

 
 


Max was de veelzijdigste vandaag. Hij was de eerste helft de rots in de brtanding van de verdediging en halverwege de tweede helft mocht hij proberen zijn goaltje mee te pikken. Het werd een eigen goal nadat zijn schot door een VOP speler half werd tegen gehouden.
Max was de veelzijdigste tegen VOP F2. Hij fungeerde de eerste helft als rots in de brtanding van de verdediging, halverwege de tweede helft mocht hij proberen zijn goaltje mee te pikken. Zijn zoveelste schot werd door een VOP speler half tegengehouden, maar belandde toch in het doel.


Colin beloofde er tegen Jonathan 5 te zullen inschieten. Dat was wat al te bont, het werden er twee. Prima gedaan.
Colin beloofde er tegen Jonathan 5 te zullen inschieten. Dat was wat al te bont, het werden er twee. Prima gedaan.

Naoufel kijkt toe hoe Rens de bal in de diepte speelt
Naoufel kijkt toe hoe Rens de bal in de diepte speelt
 

Najaar seizoen 2012/2013

Hoewel er nog 1 wedstrijd moet worden gespeeld tegen Roda F3 is de competitie wel beslist. De Bilt F2 is kampioen.

12 januari 2013, Saestum F2G - SO Soest F2, 2-6.

We begonnen na de winterstop op een koude zaterdagochtend op het mooie kunstgras van Saestum om daar tegen de F2 aan te treden. De afgelopen week was er twee keer getraind op het veld en een keer op de Judomat. De jongens waren zeer enthousiast thuis gekomen en wij ouders waren benieuwd welke invloed dat op het spel zou hebben.

We begonnen sterk en namen gelijk het initiatief. Dit resulteerde al snel in wat kansen. Een daarvan werd door Saestum tot corner verwerkt. Max slingerde de bal goed midden in het strafschopgebied waar Colin alle gelegenheid kreeg de bal fraai achter de keeper tegen het net te koppen. Vlak daarna was Colin opnieuw succesvol, 2-0.

Dat ging snel, hierna volgde nog een aantal kansen, maar het vizier stond niet scherp. Bij een van de schaarse uitbraken van Saestum wisten ze te scoren. Dat gaf ze hoop maar door het goed ingrijpen van de verdedigers Jochem, Stijn, Thomas en Max werden andere aanvalspogingen in de kiem gesmoord. Rens voetbalde als keeper ook goed mee om verdere schade te voorkomen.

In de slotminuut van de eerst helft wist opnieuw Colin het voorbereidende werk van Max af te ronden.

In de tweede helft gingen we weer goed van start na de aanwijzingen van Joost om vooral wat lager te mikken waarbij vooral de wreeftrap uitkomst (doelpunten) zou bieden. Jannick had de spitspositie van Colin overgenomen en ging door waar Colin gebleven was. Via een mooie aanval kan Jannick afronden. Er volgde meer mooie combinaties van achteruit en of die nou door Stijn, Jochem, of Thomas werden opgezet, via Naoufel of Joep werden vervolgd vanaf de zijlijn zag het er hoe uit, alleen die laatste actie was niet altijd even scherp. Gelukkig hield Rens bij de spaarzame kansen van Saestum zijn doel goed schoon!

Uit twee van de mooie aanvallen wisten Naoufel en Jannick te scoren en was de wedstrijd gelopen. Dat Saestum nog een keer scoorde was slechts voor de statistieken. We zijn 2013 sterk begonnen en als de jongens zich zo door ontwikkelen, blijven we ook in 2013 onze jongens met veel plezier volgen.

15 december 2012, SO Soest F2 - SO Soest E10, 0-5.

Met de winterstop in zicht en de kerstboom opgetuigd leek het er even op dat we vandaag geen wedstrijd zouden hebben. Niets was minder waar. Trainer Joost heeft de voorbereidingen voor 2013 al uitgevoerd en had een leuk partijtje voetbal tegen onze clubgenoten van de E10 geregeld. Een mooie testcase voor volgend seizoen of we op techniek, samenspel en lef van ze kunnen winnen. Alle ouders stonden warm gekleed met koffie langs de lijn om onze jongens aan te moedigen.

We gingen goed van start. Er werd prima overgespeeld. Soms nog door het midden maar steeds meer via de flanken. De tegenstander leek uit te gaan van een simpele winst maar had toch moeite met ons spel. Er werd van achteren uit goed opgebouwd door Jochem, Rens en Max. De combinaties werden afwisselend uitgebouwd naar Thomas, Yannick, Naoufel en Joep.

We vergaten hierbij vooral de snelheid in het spel te houden wat tot balverlies leidde. Zodoende kwam de E10 op 1-0 voorstand. We hielden het vizier naar voren gericht en knokten ons naar voren. Naoufel had nog paar keer mooie kansen waarvan er 1 op de lat. Jammer jongens, goed samen gespeeld!

Op kracht en snelheid wist de E10 de aanval naar voren op te pakken. Een hard schot door hun vrije spits wist keeper Stijn net niet te houden. Stand 2-0.

Opnieuw goed samenspel en hard werken van onze jongens maar de E10 hield goed stand. Niet op techniek maar met kracht en snelheid wisten ze de wedstrijd op 5-0 af te ronden.

Onze mannen hebben goed gewerkt. Als we het goede overspel weten te combineren met snelheid van rondtikken en wat meer lef tonen dan gaan we volgend seizoen dit soort wedstrijden zelf beslissen.

1 december 2012, SO Soest F2 - De Bilt F2, 2-5, de beslissing.

1 december 2012, SO Soest F2 maakte zich vandaag op voor een nieuwe wedstrijd. De koppies stonden scherp en iedereen was goed geconcentreerd. Bij De Bilt F2 wisten ze net zo goed het belang van deze wedstrijd te schatten als wij. Deze wedstrijd zou beslissend worden in de poule. Beide ploegen stonden op ruime afstand van de rest bovenaan en waren beiden tot dan toe ongeslagen.

De wedstrijd ging in eerste instantie redelijk gelijk op. Het was al snel duidelijk dat dit een serieuze tegenstander was waar je niet zo snel overheen zou lopen. Colin stond in de goal, Jochem middenachter met Rens en Max naast hem en ze kregen het behoorlijk druk, net als hun vervangers Thomas en Stijn.

De Bilt kwam op voorsprong uit een hoekschop die ongelukkig via een kluts in het doel verdween. Vlak daarna scoorde De Bilt opnieuw, ditmaal uit een mooi afstandsschot dat onhoudbaar in de kruising achter Colin verdween. Wij bleven goed combineren en speelden steeds meer op de helft van De Bilt, dat er soms gevaarlijk uitkwam maar onze snelle verdediging liet zich niet meer verassen en ook Colin hielp goed mee de schade niet groter te laten worden. Gelukkig kwamen we al snel terug in de wedstrijd door een mooie aanval van Joep, afgerond door Jannick. Jannick had al eerder een kans gehad, de bal kwam vanaf de zijkant halfhoog aan en Jannick had een volley hangend in de lucht in gedachten. Hij kon echter net niet bij de bal anders zou het een wereldgoal zijn geweest.

Na de rust kregen we het heel lastig maar er kwamen ook meer kansen, we verschenen steeds vaker voor de goal van De Bilt. Bij enkele hoekschoppen viel de bal steeds gelukkig voor de tegenstander en konden ze wegwerken. Bij een hoekschop voor onze goal belandde de bal in het net; 1-3. De snelle spits van De Bilt zorgde een paar keer met snelle uitbraken voor gevaar, Jochem greep telkens professioneel in. Maar we gaven niet op, bleven zoeken naar mogelijkheden. Maar een defensief De Bilt had steeds ergens wel een voet of been tussen. Totdat Naoufel zich vrij speelde en met een loeiharde knal de aansluitingstreffer op het bord zette. We bleven proberen de gelijkmaker te scoren, maar onze doelpogingen vonden het net niet. Uit een van die vervelende uitbraken van De Bilt wisten ze de 2-4 op het bord te zetten. Wij hadden met onze krachten gesmeten en uit de laatste hoekschop werd het zelfs nog 2-5 en moesten we erkennen dat De Bilt vandaag een maatje te groot was voor ons.

Er restte ons weinig anders dan de tegenstander te feliciteren met het kampioenschap.

Jammer, maar zeker geen schande om van deze ploeg te verliezen. We hebben ons goed geweerd en het de tegenpartij een aantal keren met een goede opbouw knap lastig gemaakt. Verliezen is niet leuk, maar op deze manier moet je daar vrede mee hebben.

24 november 2012, SO Soest F2 - Hoogland F2: 7-4, een enerverende wedstrijd.

De bekerwedstrijd tegen Hoogland F2 was enerverend. Het was een wedstrijd waarbij de aanvallers vrij spel kregen waardoor de uitslag met grote cijfers eindigde. Ons team begon een beetje mat aan de wedstrijd, de snelheid en alertheid die er vaak is vanaf het begin was afwezig. Hoogland speelde alles of niets en liep daardoor tegen een aantal gevaarlijke aanvallen van ons team aan. Inmiddels is dat wel ons handelsmerk, een snelle uitbraak, een kort duel of pass en afmaken. Omdat er toch veel kansen werden gemist bleef de score nog relatief beperkt.

Toch wisten Colin, Nouafel, opnieuw Colin en Joep 4-0 op het scorebord te zetten. Onze verdediging had het soms moeilijk wanneer Hoogland met z'n allen voor ons doel verscheen maar de meeste aanvallen konden we afweren. Het was daardoor een open wedstrijd met veel tempo. In de eerste helft wist Hoogland twee keer te scoren. Na rust wilden wij het scoren weer oppakken en Jochem trof doel. Hoogland richtte zich nog 1 keer op en scoorde nog 2 keer. Thomas en Colin zorgde uiteindelijk voor de eindstand 7-4.

De wedstrijd tegen De Bilt F2 volgende week wordt de kraker en we roepen al onze volgers en volgsters op om ons te komen steunen op 1 december om 8.30 uur op de Bosstraat in Soest. En als u er dan toch bent, kom dan gerust ook even kijken bij andere pupillen en junioren wedstrijden want er is bij SO Soest altijd wel een leuke wedstrijd te zien.

17 november 2012, Roda 46 F2 - SO Soest F2 : 3-10, het begint te wennen.

We begonnen vandaag wat onwennig aan de uitwedstrijd tegen Rhoda F4. Of dat nu kwam door de donkere kleedkamer of de andere opstelling, dat weet ik niet. Omdat we tegen een van de mindere tegenstanders speelden hadden we een groot aantal positie wisselingen in de opstelling. Rens was er vandaag niet bij. Het was voor iedereen even zoeken naar de juiste positie. Maar toch hadden we het beste van het spel.

Als we goed via de zijkanten opbouwden kwamen er een paar goede kansen. Behalve dat we het vizier niet scherp hadden, stond er ook een degelijke keeper bij Roda die zijn taak serieus nam. De prima voorzetten van Thomas verdienden een beter lot. Het lukte Yannick 2 keer om de keeper te passeren zodat we met 2-0 voor kwamen. De uitvallen van Roda waren spaarzaam en konden meestal in een vroeg stadium geŽlimineerd worden. Max ondersteunde als meevoetballende keeper de verdediging waar nodig.

Aan het eind van de eerste helft kreeg Roda een vrije trap die ze onhoudbaar inschoten. 2-1, daarna kwam Roda er nog een keer dreigend uit en ook die inzet was raak 2-2! Dat was wel even schrikken zo vlak voor rust. Na de rust kwamen we steeds beter in ons spel en Naoufel zorgde met een prachtig afstand schot voor de voorsprong.

Daarna ging het bij ons steeds beter, er werd goed gecombineerd, waarbij Yannick de 4-2 kon maken. Jochem rondde een goede actie af met een prachtig schot. Roda gaf nog een laatste stuiptrekking die tot 5-3 leidde. Maar de jongens waren op stoom. Er volgden mooie combinaties en er werd goed overgespeeld zodat Stijn en Yannick nummer 6 en 7 op het scorebord konden zetten. Jochem nam een scherpe corner die via de tegenstander in het doel belandde. Naoufel pakte nog een afvallende bal op en met een schitterende trap verdween ook die bal tussen lat en keeper in het net.

De mooiste werd voor het laatst bewaard, Colin passte de bal bij de rechter achterlijn naar Naoufel die zich goed vrijgelopen had langs de zijlijn, Naoufel passte door naar de goed naar de zijlijn gekomen Joep. Joep zag de ruimte die de van links naar binnen getrokken Jochem had en die rondde onberispelijk af. 10-3!

Rob, vader van Thomas

Team G W GL V P DPV DPT PM
1 Soest SO F2 7 7 0 0 21 45 8 0
2 Bilt De F2 6 6 0 0 18 47 2 0
3 Quick 1890 AFC F3 7 4 1 2 13 23 16 0
4 CJVV F2 8 4 0 4 12 35 27 0
5 Jonathan F2 8 4 0 4 12 26 27 0
6 DOSC F2 7 3 1 3 10 26 27 0
7 KVVA F1 6 3 0 3 9 22 24 0
8 Saestum F2G 7 3 0 4 9 17 33 0
9 VOP F2 7 1 0 6 3 6 34 0
10 Roda 46 F3 2 0 0 2 0 3 14 0
11 Roda 46 F4 7 0 0 7 0 10 58 0

G = gespeeld | W = gewonnen | GL = gelijk | V = verloren | P = punten | DPV = doelpnt voor | DPT = doelpnt tegen | PM = pnt in mindering

10 november 2012, SO Soest F2 - Quick 1890 AFC F3 : 5-0, opnieuw een klinkende overwinning.

Verslag van Stefan (vader van Max): Eerste helft bleef het lange tijd gelijk. We hadden al het betere spel maar toen het combineren begon, kwamen de doelpunten.

Bij de 1-0 waren er maar liefst 5 spelers betrokken om al pasend de bal bij Jannick te krijgen. Hij schoot in 1 keer binnen met een stiftje. Op de 2-0 moesten we even wachten. Keeper Rens kreeg 2 schoten op zich af maar hield ze goed tegen. De 2-0 werd gemaakt door Joep. Intussen had Thomas zijn handen vol aan de linksvoor van Quick, maar elke keer als Thomas hem net niet kon houden sprong Jochem goed bij.

In de tweede helft had onze keeper weer eens weinig te doen. De verdediging stond weer goed. Lekker fel op de bal en weer erachteraan als je wel gepasseerd werd. De 3-0 kwam uit mooi overspelen waarna Joep scoorde.

De 4-0 en 5-0 kwamen van de schoen van Thomas. Mooie schoten, de eerste helemaal. En na het harde werken op rechtsachter en de 2 doelpunten op rechtsvoor was Thomas de man of the match.

Het leuke van de wedstrijd was dat iedereen hard werkte, goed keek en mooi overspeelde. Een echte teamprestatie tegen een tegenstander die duidelijk ook goed kan voetballen.

3 november 2012, Roda 46 F5 - SO Soest F2: 0-11, een makkelijke overwinning.

Verslag van Rene (vader van Colin): Onze godenzonen van de F2 moesten vandaag aantreden tegen een op papier wat mindere tegenstander de F5 van Roda 46 in Leusden. Gelukkig niet al te koud zoals vorige week, dus ook wat prettiger voor de trouwe aanhang die elke week langs de lijn hun talenten staan aan te moedigen. Na een gedegen warming-up, ging deze pot van start met als opdracht ,, SCOREN,, dit om in de buurt te blijven van het doelsaldo van De Bilt, die als enige nog roet in het eten kan gooien voor het behalen van onze Bokaal eind van het jaar.

Zoals je vaak ziet in dit soort wedstrijden, speelt alles zich af op de helft van de tegenstander, en wil de eerste maar niet vallen. Goeie kansen gingen over, naast en ga zo maar door. Colin probeerde het van grote afstand, maar via bovenkant lat stuitte de bal er uit .Gelukkig voor Soest opende diezelfde Colin wel de score, en haalde wij aan de kant opgelucht adem, de beer was los. Er volgde een goeie periode van Soest, en dat resulteerde dan ook in de benodigde doelpunten. Naoufel zorgde na de tegenstander gedold te hebben met een strakke pegel voor de 2-0, en aan de kant was het genieten van de bewegingen die Naoufel ten toon spreidde. Roda had nagenoeg niks in te brengen tegen het geweld van onze jongens. Onze keeper Joep kon deze wedstrijd lekker onderuit op een stoel rustig bekijken, maar de weinige uitbraken van Roda werden door hem vakkundig verwerkt en in alle rust weer teruggebracht in het spel.

Onze goaltjesdief Colin was verantwoordelijk voor de 3-0, na een prima combinatie en strakke voorzet van Rens. Dit kon Naoufel natuurlijk niet op zich laten zitten, en na een prima solo van bijna de middellijn schoot hij onhoudbaar de 4-0 binnen, en ook de 5-0 nam hij voor zijn rekening.

In de rust werd door Joost wel even gewezen op het feit dat er beter gecombineerd moest gaan worden wilden we een grote uitslag gaan neerzetten.

De tweede helft begon net als de eerste, hij wilde er gewoon weer even niet in, doch Colin zou Colin niet zijn als hij weer niet de score zou openen, en met een mooie pegel werd het 6-0. Helaas gingen de heren toen een beetje voor eigen succes, en werd het spel wat minder. Weinig samenspel en rommelige situaties voor de goal van Roda. Het leek wel of de heren in de rust bizon kit aan de schoenen hadden gedaan. Maar Roda kon al geen vuist meer maken dus de score werd door de altijd goed spelende Jochem op 7-0 gezet. Steyn was ook alert voor de Goal en tekende de 8-0 aan met een prima geplaatst schot.

Na de zoveelste corner voor Soest nam Rens plaats achter de bal, en met een prima inswinger zorgde hij voor de 9-0 een prachtige goal. Max kreeg voor de goal de bal toegespeeld en haalde vernietigend uit kansloze bal voor de keeper dus de dubbele cijfers stonden op het scorebord 10-0. Helaas bleef het spel rommelig, anders waren we zeker verder uitgelopen als dat we nu deden, maar Thomas trok zich daar weinig van aan en zette na een prima actie de eindstand van 11-0 op het bord. Al met al een goede uitslag, dus De bilt is gewaarschuwd de F2 komt er aan. Ik verheug mij dan ook nu al op deze pot, die hoogstwaarschijnlijk de beslissende gaat worden als we gewoon alles blijven winnen.

Na deze wedstrijd werd Roda 46 F5 uit de competitiegenomen, dus onze grote overwinning deed er niet meer toe helaas.

27 oktober 2012, SO Soest F2 - DOSC F2: 5-2, een hete revanche op een heel koude ochtend in oktober.

Verslag van Mark (vader van Joep): S.O. Soest F2 maakt zich op voor een belangrijke wedstrijd tegen DOSC F2. De nummer 2 van de competitie ontvangt thuis de nummer 3. Toevallig hadden beide teams elkaar ook getroffen voor de beker en toen won DOSC F2 na een gelijk spel met strafschoppen. S.O. Soest F2 heeft de messen voor dit duel dus geslepen.

De wedstrijd wordt gepeeld om 8:30 uur 's morgens en het is bar koud. Ik heb die ochtend het ijs van mijn ruit gekrabt. Ouders aan de zijlijn hinkelen op hun voeten. Kleine kinderen aan de kant huilen van de kou.

'Als we zeggen 'tijgers', dan weten we hoe we moeten starten morgen', aldus een mail van de succestrainers Joost en Youssef daags voor de wedstrijd.

'De tijgers' van S.O. Soest F2 starten inderdaad zeer gretig. Maar ook de tegenstander combineert zeer goed. De wedstrijd gaat over en weer. De uitstekend keepende Naoufel voorkomt een vroege achterstand van 0-1. Langzaam maar zeker wint S.O.Soest F2 meer terrein. Menig aanval van de tegenstander wordt geblokt door de solide en betrouwbare verdedigers Rens en Stijn. Colin mist het doel op een haar na, Joep schiet na een goed opgezette aanval rakelings langs de paal en Thomas speelt zich goed vrij maar verslikt zich in een opgelegde kans. Een glansrol is weggelegd voor een briljante Jochem die steeds weer de tegenstander de bal afhandig maakt en zelf voortdurend een foutloze en effectieve pass afgeeft. We boffen maar dat er geen scout van FC Utrecht heeft meegekeken anders waren we hem kwijt geweest. Soest blijft grossieren in grote kansen maar de keeper van DOSC F2 staat zijn mannetje. Het staat nog steeds 0-0. Je ruikt de onverdiende tegengoal van de tegenstander.

Vlak voor de rust wordt S.O. Soest F2 toch beloond voor het veldoverwicht. Zijn nieuwe voetbalschoenen zorgen voor enig fortuin want een mislukte voorzet van Colin belandt plotseling in het doel van de tegenstander. Een paar minuten later scoort Jannick 2-0 uit een afstandschot van 20 meter na een lange rush van Joep over het middenveld gevolgd door een loepzuivere pass op de vrijstaande Jannick.

Na de rust zet S.O. Soest aanvankelijk de goede lijn voort. Binnen een mum van tijd staat het 4-0. Het is Thomas die de 3-0 beheerst in tikt en goaltjesdief Colin passeert eerst twee man en laat dan met een hard en gericht schot de keeper kansloos.

De overwinning lijkt een feit maar de wedstrijd kantelt toch. DOSC F2 herpakt zich en de ene aanval volgt op de andere. S.O. Soest wordt steeds verder teruggedrongen. De tijgers van S.O. Soest F2 spelen in deze fase van de wedstrijd steeds slordiger en positiespel wordt hier en daar veronachtzaamd. Sommige spelers doen nu meer denken aan een pinguin dan aan een tijger. Na de zoveelste flipperkastactie van DOSC F2 valt het verwachte tegendoelpunt. Nog 10 minuten te gaan en DOSC F2 gelooft er nog in. Had onlangs niet Zweden in een uitwedstrijd tegen Duitsland een 4-0 achterstand in het laatste deel van de wedstrijd omgebogen naar een 4-4 eindstand?

Dan legt de scheidsrechter de wedstrijd stil. Keeper Naoufel kan even niet verder. Hij is bevangen door de kou omdat hij de hele tijd stil staat. Hij trekt een extra jack aan en speelt weer verder. Als een ijspilaar staat hij in het doel. Hij steekt z'n handen soms niet eens meer uit wanneer er op doel wordt geschoten maar de spelers van DOSC F2 presteren het gelukkig steeds om tegen de ijspilaar aan te schieten zodat een tweede tegendoelpunt uitblijft.

De druk van DOSC F2 blijft toenemen. De supporters van Soest F2 waren aanvankelijk een beetje schalks geworden maar knijpen de billen nu toch tegen elkaar. Een mooie uitbraak van S.O. Soest F2 strandt een vroegtijdige dood omdat Colin verzuimt om de bal af te geven aan twee vrijstaande spelers voor het doel van de tegenstander. Een minuut later levert een individuele actie van Colin uit een schitterende draaiende beweging dan toch nog de bevrijdende 5-1 op. De laatste stuiptrekkingen van DOSC F2 brengen de eindstand uiteindelijk op een 5-2 overwinning voor S.O. Soest F2.

Team G W GL V P DPV DPT PM
1 Soest SO F2 5 5 0 0 15 30 5 0
2 Bilt De F2 4 4 0 0 12 40 2 0
3 Quick 1890 AFC F3 5 3 1 1 10 23 9 0
5 Saestum F2G 5 3 0 2 9 15 26 0
5 DOSC F2 4 2 1 1 7 21 8 0
6 CJVV F2 5 2 0 3 6 21 21 0
7 KVVA F1 5 2 0 3 6 16 23 0
8 Jonathan F2 6 2 0 4 6 25 24 0
9 VOP F2 6 2 0 4 6 9 25 0
10 Roda 46 F5 4 0 1 3 1 3 28 0
11 Roda 46 F4 5 0 1 4 1 6 38 0

G = gespeeld | W = gewonnen | GL = gelijk | V = verloren | P = punten | DPV = doelpnt voor | DPT = doelpnt tegen | PM = pnt in mindering

20 oktober 2012, SO Soest F2 - Roda F2: 7-1, een mooie overwining tegen een eerste klasser.

Verslag van Joost (trainer): Als trainer kun je soms zeer teleurgesteld zijn als de dingen die je op de trainingen oefent er in de wedstrijden niet uitkomen. De spelers lopen als een kip zonder kop over het veld, laten hun man lopen, dan spelen ze niet over en verzand een mooie actie in een minder goede actie waardoor kans op kans verloren gaat.

Maar als trainer kun je soms ook heel blij worden van het spel van je spelers. Dan zie je mooie acties, leuke passes, dan lopen de spelers prima vrij, bouwen ze goed van achteruit op, letten ze bij een aanval ook op wat er achter hen gebeurt en hoef je dus langs de kant niets te zeggen alleen maar te genieten. Dit was zo'n dag dat alles goed liep en het was dus genieten geblazen. Vanaf het begin kreeg de tegenstander geen tijd om te spelen en werd er gecombineerd dat het een lieve lust was.

De eerste minuten waren de combinaties prachtig maar werden de kansen niet benut. Dat was jammer, maar goed je speelt wel tegen een ploeg uit een hogere klasse. Dus was het zaak achterin sterk te blijven en voorin koelbloedig te worden. Na 10 minuten werd de ban gebroken en scoorde Colin de eerste goal. Joep maakte de tweede en toen ging het snel. Joep kwam aan de rechterkant van het veld langs zijn tegenstander en schoof de bal precies tussen de keeper en de laatste verdediger van Roda waar snelle Rens, die vanuit zijn positie linksachter naar voren was gespurt de bal simpel langs de keeper in de goal kon tikken.

Colin maakte zijn tweede en dat was 4-0. Jannick scoorde 5-0 en Naoufel legde de zesde in het mandje. De tegenstander passeerde intussen 1 keer keeper Thomas maar verder kwamen ze geen moment voorbij Jochem, Max en Rens. De laatste goal, die van Max verdient extra aandacht want het was zijn eerste dit seizoen. Hij stond precies op het goede moment op de goede plaats. Hij liet onze aanvallers hun gang gaan en wachtte op zijn kans af. Toen de bal zijn kant op kwam aarzelde hij geen moment, hij legde de bal goed voor zijn rechtervoet en joeg hem door een woud van benen langs de keeper. Aan het eind van de wedstrijd was hij zeer moe maar voldaan. Bij een stand van 7-1 was het klaar.

Ik zag vandaag de beste wedstrijd van de F2 tot nu toe. Benieuwd of ze dit kunnen vasthouden als de weerstand wat groter wordt.

13 oktober 2012, VOP F2 - SO Soest F2: 0-7, een mooie score. Op naar de volgende wedstrijden.

Verslag van Rene (vader van Stijn): Vandaag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen VOP (Voor Ons Plezier) F2 op de agenda. Het weer was ons goed gezind: geen regen, koude wind en een herfstzon. Veel ouders langs de lijn met koffie en thee om onze jongens naar de overwinning te gillen. Onder bezielende leiding van Joost en Youssef had de F2 een goede trainingsweek achter de rug om de winnende competitiereeks voort te zetten. Zou onze F2 met plezier de velden van Vop verlaten?

We gingen voortvarend van start. Goed overspelen en de ruimte in het veld opzoeken. Soms wat slordigheden maar we slaagden er snel in bij het doel van VOP te komen. De eerst corner werd genomen door Max en gevolgd door een net missend schot van Joep. Vop liet zich niet afschrikken. In de tegenaanval terug op onze helft maar ons middenveld bleek voor hun te taai. We pakten weer op met een lange rush van Rens langs de linkerkant. Stijn ontving de bal en schoot hoog op de lat. Jammer. Het bleef 0-0 maar een doelpunt hing in de lucht. Soest weer in de aanval. Collin aan de rechterkant naar de achterlijn en kon vrijstaande Joep aanspelen maar koos voor een direct schot: mooie openingstreffer 1-0. De ban leek nu gebroken. Naoufel gaf een mooie voorzet naar Joep en de 2-0 werd gescoord.

Toch VOP weer naar onze helft. Keeper Jochem toonde zijn waarde want een hard schot wist hij fraai te redden. Soest weer opbouwen. Max verrichte veel loopwerk en voorzetten naar voren. Collin werd goed aangespeeld door Joep en wist de 3-0 te scoren. Thomas had de smaak ook te pakken. Mooie rushes langs de lijn en op zoek naar het doel van VOP. Joep haalde nog een keer uit en scoorde 4-0. Uit het niets een prachtig afstandsschot van Naoufel: 5-0. Toen nog een tikkie buitenklant voet van Stijn: 6-0. En de slagroom op de taart kwam van Max en Thomas: hun combinatiespel leidde tot druk bij VOP. Eigen doelpunt waarmee we winnend de 7-0 in de zak hadden.

Het team toonde weer goed samenspel waardoor de kansen goed zijn benut. Klasse jongens! Nu lekker herfstvakantie met de Ajax-clinic en nog een vrije training. Tot de volgende wedstrijd.

Team G W GL V P DPV DPT PM
1 Bilt De F2 4 4 0 0 12 40 2 0
2 Soest SO F2 4 4 0 0 12 25 3 0
3 DOSC F2 3 2 1 0 7 19 3 0
4 Quick 1890 AFC F3 4 2 0 2 6 17 9 0
5 Saestum F2G 4 2 0 2 6 13 25 0
6 Jonathan F2 5 2 0 3 6 24 20 0
7 VOP F2 5 2 0 3 6 8 23 0
8 CJVV F2 4 1 0 3 3 10 19 0
9 KVVA F1 4 1 0 3 0 12 22 0
10 Roda 46 F5 3 0 1 2 0 3 22 0
11 Roda 46 F4 4 0 1 3 1 4 27 0

G = gespeeld | W = gewonnen | GL = gelijk | V = verloren | P = punten | DPV = doelpnt voor | DPT = doelpnt tegen | PM = pnt in mindering

29 september 2012, Jonathan F2 - SO Soest F2: 1-7, de eerstejaars van Jonathan begonnen uitstekend maar boden uiteindelijk te weinig weerstand.

Kort verslagje van Paul: Zeist, tegenstander Jonathan F2. Zeist is verder dan je denkt en veld 3b is ook een reis op zich. Een iets te korte warming-up. De F2 treedt aan. Wordt dit een goede pot? Zit de training voor het oog van FC Utrecht en KNVB coaches, de vorige avond, nog in de benen? Blijven we ongeslagen in de competitie?

Zonnetje laag over 't veld. Aftrappen maar. SO Soest komt meteen gevaarlijk dicht bij de goal. Dan valt Colin uit na trap tegen de enkel. Er valt een vroege goal, voor de thuisclub. Keeper Jannick verkijkt zich op de natte en gladde bal. SO Soest staat achter. Niet onverdiend. Joep knalt nog voor de rust net over het goal, zo in de sloot. De scheidsrechter besluit te gaan rusten: 1-0 voor Jonathan.

Joost spreekt de troepen toe. Overspelen en opbouwen van achteruit. Dan moet het lukken. En jawel. Spits Colin, weer terug in het veld, is twee keer achter elkaar trefzeker. En dan gaat het hard. Jochem geassisteerd door Max en Thomas blijken achterin een niet te nemen horde voor de tegenstanders. En als Jonathan een keertje doorbreekt stuiten de groengeshirte aanvallers op Jannick die de tweede helft met een paar fraaie snoekduiken het doel schoonhoudt.

De trein begint te lopen, of beter gezegd, voort te denderen. Jochem scoort, Naoufel twee keer, Rens( of Stijn) en Joep. Zeven keer bolt het net. En dan nog even uw aandacht voor een prachtig slotstuk. Thomas truct met een onwaarschijnlijke beweging wat aanvallers en wordt man van de wedstrijd.

Jonathan SO Soest, uitslag 1-7.

Team G W GL V P DPV DPT PM
1 Bilt De F2 3 3 0 0 9 33 2 0
2 Soest SO F2 3 3 0 0 9 18 3 0
3 DOSC F2 2 2 0 0 6 17 1 0
4 VOP F2 3 2 0 1 6 7 9 0
5 Quick 1890 AFC F3 2 1 0 1 3 8 6 0
6 CJVV F2 2 1 0 1 3 6 11 0
7 Saestum F2G 2 1 0 1 3 7 15 0
8 Jonathan F2 3 1 0 2 3 17 11 0
9 Roda 46 F5 2 0 0 2 0 1 20 0
10 KVVA F1 3 0 0 3 0 8 21 0
11 Roda 46 F4 3 0 0 3 0 2 25 0

G = gespeeld | W = gewonnen | GL = gelijk | V = verloren | P = punten | DPV = doelpnt voor | DPT = doelpnt tegen | PM = pnt in mindering

De competitiewedstrijd thuis tegen CJVV F2 op 22 september 2012 werd gewonnen met liefst 7-0.

Verslag van Rob: Vandaag de tweede competitiewedstrijd voor de jongens van F2. Na een knappe winst vorige week tegen KVVA en een goede training op donderdag, hadden we er zin in. Lekker weer, het hoofdveld en Joost en Youssef langs de lijn dus alle ingredienten voor een lekkere pot.

We begonnen scherp en speelden goed vanuit onze posities. De eerste helft ging gelijk op met aan beide kanten kansen. Wij wisten twee van die kansen vlak na elkaar te benutten. Colin hield zijn doel goed schoon en Rens, Jochem Max en Thomas zorgden ervoor dat CJVV niet echt gevaarlijk kon worden. Voorin stonden Stijn, Yannick, Joep en Naoufel op scherp. Er werden vele kansen gecreeerd. Soms eindigden ze in het zijnet; 7 kansen werden doeltreffend afgerond. Er zaten een paar hele mooie goals bij.

Als de jongens nog iets meer overzicht houden dan belooft dat een hoop. Nu werd het toenemende overwicht bij vlagen op zijnet afgereageerd, waar met iets meer precisie een medespeler of het doel gevonden had kunnen worden. Maar 7-0 wat een mooie score!

Het is leuk om te zien hoe snel de jongens zich ontwikkelen, tot een ( h)echt team, hartstikke goed.

Team G W GL V P DPV DPT PM
1 Bilt De F2 2 2 0 0 6 22 1 0
2 Soest SO F2 2 2 0 0 6 11 2 0
3 DOSC F2 1 1 0 0 3 7 0 0
4 Jonathan F2 2 1 0 1 3 16 4 0
5 Quick 1890 AFC F3 2 1 0 1 3 8 6 0
6 CJVV F2 2 1 0 1 3 6 11 0
7 VOP F2 2 1 0 1 3 3 8 0
8 Saestum F2G 2 1 0 1 3 7 15 0
9 Roda 46 F5 1 0 0 1 0 0 16 0
10 KVVA F1 2 0 0 2 0 7 10 0
11 Roda 46 F4 2 0 0 2 0 1 15 0

G = gespeeld | W = gewonnen | GL = gelijk | V = verloren | P = punten | DPV = doelpnt voor | DPT = doelpnt tegen | PM = pnt in mindering

De eerste competitiewedstrijd seizoen 2012 2013, uit tegen KVVA F1 op 15 september 2012 werd gewonnen met 2-4.

 
Website van Joost Bruinsma Copyright 2012/2013 J.F.D. Bruinsma, bijgewerkt op 22 mei 2013
 
Joost Bruinsma
So Soest voetbalclub